CONCURS DE FILME DE SCURT METRAJ

MARATONUL FILMELOR SCURTE – BUCURESTI 2019

 

Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania – UARF, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român – organizează MARATONUL FILMELOR SCURTE – BUCURESTI 2019.

MARATONUL FILMELOR SCURTE – BUCURESTI, in actualul context socio-cultural al apartenentei la UE, este un concurs destinat tinerilor pana in 35 de ani, indiferent de nationalitate.

O particularitate inedita a acestui eveniment este ca participanţii la concurs pot sa prezinte, pe lânga filmul de scurt metraj, si un scenariu original. Acest lucru nu este obligatoriu, este doar o optiune pentru cei care sunt interesati sa concureze pentru PREMIUL SPECIAL.

Ca PREMIU SPECIAL, organizatorul Maratonului, UARF va produce filmul scenariului desemnat castigator de catre juriu. PREMIUL SPECIAL va fi acordat independent de filmele care concureaza pentru celelalte premii ale evenimentului.

Evenimentul îşi propune să ajute la afirmarea unei noi generaţii de regizori pasionaţi de cinema-ul de autor si promovarea filmului, a artei cinematografice şi dezvoltarea creativităţii prin filme care să le reflecte originalitatea şi libertatea de exprimare.

Ultima data de inscriere in concurs va fi 31 mai 2019.

Pentru cei interesaţi, inscrierea la concurs se poate realiza individual sau în echipă, prin prezentarea unui CV al participantilor, un film de scurt metraj (orice gen) format dvd / mp4 si eventual a unui scenariu tiparit A4, la adresa UARF: str. Dem. I. Dobrescu nr. 4 – 6, etaj 3, Secretariat UARF.

Telefon contact :

Iancu Nicoleta –        tel. 0721 – 875.556

Tamas Mirela –        tel. 0773 – 810.459

 

Durata filmului trebuie să fie de maxim 35 minute.

In urma deliberarii unui juriul de specialitate, in cadrul unei Gale de premiere organizate la sediul Institutului Cultural Roman, Str. Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti, vor fi acordate urmatoarele premii:

PREMIU SPECIAL : Productie film a scenariului castigator

Premiu pentru film de fictiune : 2000 euro

Premiu pentru film documentar: 1500 euro

Premiu pentru film de animatie: 1000 euro

 

Dupa decernarea premiilor, se vor proiecta toate filmele ce au fost inscrise in concurs, timp de 2 zile, de la orele 16.00 – 24.00, intr-o sala de cinema.

 

Vă aşteptăm !

 

Organizator,

Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România

About The Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.