„FEMEIA CU CRAVATĂ NEAGRĂ” VINE LA UNION

PREMIERA FILMULUI VA AVEA LOC SAMBATA, 26 NOIEMBRIE, LA ORA 19.00

CINEMA UNION IN PREZENTA ECHIPEI DE PRODUCTIE SI A REGIZORULUI ADRIAN POPOVICI

 

 

Sursa: www.adevarul.ro

Un film, o comedie, pe ruta Bucureşti – Chişinău, urmărind un tablou celebru.

Cum sa furi un milion? Este  framantarea care bantuie mintile hotilor de pretutindeni. Insa cele doua familii de escroci marunti, una din Bucuresti si alta din Chisinau, au aspiratii si nevoi mult mai mari! Totul incepe cu o prima spargere, de ambele parti. Cei din Bucuresti fura un tablou celebru dintr-un muzeu, ceilalti sparg casa unui bogatas din Chisinau si obtin si ei o pictura la fel de valoroasa.

_mg_1527__largeIsi arata prazile cu mandrie: „Femeia cu cravata neagra”, a lui Modigliani. Da, aceeasi pictura de doua ori. Stupoare si prestigiu sifonat. Dar al cui, cine a furat falsul? Micul conflict concurential ramane deschis. Reusesc sa vanda bine ambele lucrari, insa mai au nevoie de bani. Pun la  cale o ultima spargere: tezaurul Mitropoliei din Chisinau. Operatiunea le reuseste, chiar daca se intersecteaza cu o alta echipa de spargatori.

Cu ocazia acţiunilor celor două familii, două perechi de tineri se cunosc şi se îndrăgostesc iremediabil, definitiv.

 

Încurcăturile, umorul, interesele mărunte sau majore, lovitura finala, vânzările hilare ale celor câteva Modigliani, sentimentele de dragoste ivite între tinerii români şi cei din Moldova, fac ca acest proiect să fie un film cu umor negru, o ironie la adresa societăţilor române aflate în criză, o comedie de calitate. Un film de aventuri romantice, hazoase, un film de acţiuni la limita legii, un film spumos, care se adresează targetului de toate vârstele

 

Sursa: www.optimalmedia.ro

 Un film modernist ne prezinta lumea dintr-o perspectiva subiectiva si materiala. O comedie amestecata cu ironie, ne surprinde momente unice si reale, ale unor familii competitoare spre o viata superioara. Observatorul este invitat sa potenteze o comunicare viabila intre doua familii tensionate, in care protagonistii distorsioneaza realitatea intentionat pentru a crea momente emotionale, amuzante sau ironice. O intelegere rationala si obisnuita a lumii materiale, o revolutie pur estetica a statutului unor familii cu necesitati multe, creeaza o stare de spirit utila realitatii romanesti. Cuplul de indragostiti ne reaminteste ca frumusetea si iubirea invinge intotdeauna haosul sau nepriceperea. Umorul impleteste povestea cu momente sincere dar motivationale, iar atitudinea pozitiva si aspirationala, va intregi povestea miraculoasa a unor personaje idealiste. Femeia cu cravata neagra, un film expresiv al firii romanesti, producție RO DE FILM , cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei “ Femeia cu Cravată Neagră” , un film de Adrian Popovici femeia-cu-cravata-neagra

PRODUCATOR: Marius Th. Barna Avram Iclozan; IMAGINE: Silviu Stavilă; MONTAJ: Mădalin Cristescu; DECORURI: Elena Porumbescu; COSTUME: Elena Porumbescu; MACHIAJ: Tatiana Oniscenco; MUZICA: Vladi Cnejevici, Adrian Popovici; SCENARIUL: Kostas Assimakopoulos, Denis Dinulescu; DIALOGURI: Virgil Ilie Pascal; REGIA: Adrian Popovici IN ROLURILE PRINCIPALE: Ovidiu Niculescu, Anatol Durbală, Mihaela Strâmbeanu, Avram Iclozan, Olga Anghelici, Camelia Pintilie, Anatol Guzic.

AICI TRALERUL FILMULUI