STEAUA LUI SERGIU NICOLAESCU

Sergiu Nicolaescu a primit in memoriam o stea pe Aleea Celebrităţilor

SERGIUPrimăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Cocor, a organizat, în Piaţa Timpului, in data de 30 mai 2015, ceremonia omagială de decernare a stelelor pentru artiştii Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu.

Cu acest prilej, a fost oferita o stea, in memoriam, actorului şi regizorului Sergiu Nicolaescu. stea sergiu nicolaescu

Stelele au fost oferite în prezenţa Primarului General al Municipiului Bucureşti – Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, a Directorului Teatrului Metropolis – George Ivaşcu, a reprezentantului COCOR – Dan Stoica, a colegilor de scenă şi prietenilor: Vasile Muraru, Vladimir Găitan, Gheorghe Visu, Cezara Dafinescu, Monica Davidescu, George Mihaiţă, Mona Radu, Rudi Rosenfeld, Ion Haiduc, Alexandru Lulescu, Ştefan Velniciuc şi alţii, dar şi in prezenta multor bucureşteni, iubitori de teatru şi film care au venit în număr mare pentru a asista la ceremonie.
Actorul Vladmir Gaitan a rostit un discurs emotionant pentru intreaga asistenta: „Personalitate enigmantică, asemuită de multe ori cu un uriaş iceberg, Sergiu Nicolaescu m-a onorat cu prietenia lui specială fără efuziuni gratuite, dar cu o dragoste adevărată, extinsă cu multă tandreţe asupra familiei mele. Într-o frumoasă zi de iarnă petrecută împreună, l-am surprins pe Sergiu cu băiatul meu ţinut pe umeri jucându-se în zăpada din faţa casei, ca doi copii scăpaţi de privirea severă a părinţilor. Era un alt Sergiu Nicolaescu, neştiut de nimeni.” Vladimir Găitan

Primarul General al Municipiului Bucuresti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Sergiu Nicolaescu: „Sunt convins că maestrul, deşi praf de stele, se bucură în acest moment pentru că oamenii lângă care a trăit, pe care i-a făcut să fie mai buni cu ceea ce a creat pentru lumea românească şi, de ce nu, internaţională, cred că este liniştit şi mulţumit că noi îi păstrăm aceeaşi amintire cu demnitate şi respect.”

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

eu va las