Select Page

    SeaWave FILM FEST

Primul festival de film studenţesc 100% constănţean

 

„Filmul este unul dintre cele trei limbaje universale,

celelalte două fiind matematica şi muzica”. – Frank Capra

 

Despre SeaWave Film Fest – primul festival de film studenţesc 100% constănţean

Trăim în era digitală, la un click/ swipe distanţă de orice tip de informaţie sau entertainment dorim să accesăm. Adesea, conţinutul unei comunicări este redus la o poză sau un filmuleţ, realizate cu telefonul, însoţite de emoticoane şi de cuvinte prescurtate. Aceasta este realitatea în care trăim, dimensionată de tehnologiile new media şi, departe de a o susţine sau condamna, vă invităm în zona ei profesionistă.

Mai concret, avem plăcerea de a vă prezenta Festivalul de Film Studențesc „SeaWave Film Fest”, care va avea loc în perioada 24-30 august 2023, pe Plaja Gaia din Constanţa.

„SeaWave Film Fest” este un spaţiu dedicat studenţilor (şi nu numai) şi conturează o nişă foarte specifică în peisajul cinematografic românesc. Aici, tinerii creatori se pot exprima liber, pot comunica, îşi pot regăsi libertatea de a împărtăşi şi curajul de a afirma.

„SeaWave Film Fest” devine astfel, în premieră pentru studenţi, un hub cultural cinematografic, cu tot ceea ce presupune acesta: filme, întâlniri cu nume marcante din industria românească de film, masterclas-uri şi ateliere de actorie, regie, scenografie, filmare, light design, montaj, producţie, scenaristică etc.

 

Unde şi când:

Evenimentul se va desfășura într-o zonă extrem de pitorească şi boemă, pe Plaja Gaia (str. Yokohama, zona Faleză Nord) din Constanţa, începând cu 24 august şi până în 2 septembrie 2023. Programul evenimentului va fi postat în timp util pe pagina de Facebook a „SeaWave Film Fest” şi pe Instagram. Intrarea este liberă!

Despre noi:

 

„SeaWave Film Fest” este organizat de un ONG care are ca obiectiv dezvoltarea si promovarea culturii pe plan comunitar local format dintr-un grup entuziast, 100% constănţean.

Mai precis, ONG-ul a fost înfiinţat de studenți constănţeni de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, Academia de Studii Economice și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aşadar, Actoria, Regia, Arhitectura și Administrarea Afacerilor s-au (re)unit pentru a crea un produs cultural 100% constănţean, concretizat într-un festival de film studenţesc. Trebuie să menţionăm şi faptul că majoritatea membrilor ONG-ului au făcut parte din Trupa de teatru AICI Constanţa, un puternic brand local care a devenit naţional, multiplu premiat la festivalurile de profil. Vom fi onorați cu prezența unor invitați speciali, precum consacratul regizor, Stere Gulea, Președinte Onorific al Festivalului, cel mai mare director de casting român, Domnica Cârciumaru, regizorii Cătălin Saizescu, Cătălin Mitulescu, Izabela Bostan, actorii Magda Catone, Nicodim Ungureanu și mulți alți regizori, actori, scenaristi care urmeaza a fi confirmati.

 

Obiective și Tematică:

Aşa cum am menţionat mai sus, „SeaWave Film Fest” este un festival realizat de constănţeni, despre constănțeni și pentru constănțeni. Scopul acestui eveniment este de a promova și de a dezvolta comunitatea artistică locală și de a le oferi tinerilor artiști de la nivel local şi naţional un mediu propice pentru a-și expune munca și creațiile în fața unui public entuziast, luând astfel contact nemijlocit cu realitatea.

Misiunea organizatorilor „SeaWave Film Fest”, este aceea de a susține şi de a promova cultura și arta în rândul tinerilor şi, de asemenea, de a-i încuraja de aceştia să se îndrepte către exprimarea profesionistă în imagini, metafore vizuale şi cuvinte meşteşugite.

Festivalul „SeaWave Film Fest” va deveni şi o arhivă a imaginarului pentru oraşul Constanţa, deoarece mulţi dintre tinerii creatori vor filma şi vor contura poveşti vizuale în chiar străvechiul Tomis.

Tematica festivalului se va concentra pe subiecte relevante pentru societatea modernă, astfel încât filmele prezentate să abordeze teme sociale, culturale, ecologice, precum şi alte problematici contemporane. Flmele vor reflecta viziunile artiștilor, relevând paradigma de gândire a generaţiei noastre și vor încânta, distra, pune pe gânduri, întrista poate, şi nutri dialogul social și cultural în rândul publicului spectator.

 

Viitorul Festivalului

 

„SeaWave Film Fest” este la prima ediție, dar deja există planuri mari pentru viitor. Intenționăm să dezvoltăm festivalul într-un eveniment anual, cu o prezență internațională, în care să se prezinte și să se promoveze filme studențești de calitate din şi în întreaga lume. Această tradiţie cinematografică anuală se va desfăşura în fiecare vară, va creşte şi se va extinde de la an la an. Organizatorii doresc să atragă producători, distribuitori și reprezentanți ai industriei cinematografice pentru a oferi oportunități valoroase studenților pasionați de film și teatru. De asemenea, organizatorii doresc să încurajeze schimbul cultural și să faciliteze colaborarea între tinerii artiști, oferindu-le o platformă pentru a-și dezvolta cariera în industria cinematografică. Mai mult decât atât, festivalul va deveni un reper turistic-cultural pentru publicul naţional şi internaţional, contribuind astfel la susţinerea şi, de ce nu, dezvoltarea economiei locale.

Parteneri și Sponsori

 

Suntem mândri să vă prezentăm partenerii și sponsorii noștri care fac posibil acest eveniment deosebit. Cu sprijinul Universității Maritime Constanța, Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Centrului Cultural Județean “Teodor Burada”, precum și a sponsorilor precum Aries Constanța, Plasty Prod, Marina Blu Residence, Banca Transilvania, Port Shipping Engineering, Shaormeria Băneasa, Fillicori, Esplanada, La Dolce Vita Constanța și Toscana, am reușit să construim o platformă pentru dezvoltarea tinerilor artiști și pentru promovarea artei cinematografice.

În concluzie

Festivalul „SeaWave Film Fest” este un eveniment 100% constănţean, plin de entuziasm şi creativitate, care va împărtăşi cu publicul său cultura, arta și frumusețea filmului. Prin prezentarea şi susţinerea tinerelor talente, dar şi prin omagiul adus marilor creatori de film românesc, festivalul se va transforma într-o platformă de exprimare artistică, liberă, pentru generațiile viitoare de artiști și cinefili, susținând astfel dezvoltarea şi inovația în domeniul cinematografiei și artelor vizuale.

„SeaWave Film Fest” este mai mult decât un simplu festival de film studenţesc – este o poveste a constănţenilor care au ales să-şi exprime creativitatea şi să împărtăşească frumuseţea cinematografiei cu întreaga comunitate.

Vă aşteptăm pe Plaja Gaia, din 24 august şi până în 30 august 2023, să ne bucurăm împreună de această premieră cinematografică şi să susținem arta şi cultura, alături de studenţii constănţeni!

 

 

Cu stima,

 

Alex Stavrositu

Director SeaWave Film Fest

0753057017

alex.stavrositu2@gmail.com