Select Page

PESTE UN SECOL DE AUDIO-VIZUAL

20 Mai 2022

Oradea

Localnicii și turiștii care ajung zilele acestea la Oradea, au șansa să descopere istoria radioului, televiziunii și cinematografiei românești în cadrul unei expoziții unice în țară, care conține 300 de piese de la aparate de proiecție și de filmat până la microfoanele folosite pentru transmisiunile în direct, realizate în ultimii 100 de ani..

FESTIVALUL FILMULUI ROMÂNESC DE PATRIMONIU BAILE FELIX 2022

16- 21 August 2022

Baile Felix

Pentru al doilea an la rând, stațiunea Băile Felix devine, la sfârșit de sezon estival, locul în care cinematografia românească de odinioară revine în memoria publicului nostalgic, dar și în atenția tinerilor.

„Banatul Montan Film Festival” Herculane 2022 BOCȘA FILM FESTIVAL-Promovăm Cartea, Filmul și Ținutul Natal

25- 31 Iulie 2022

Herculane

„Banatul Montan Film Festival” este orașul-stațiune Herculane, organizatorii asigurand o săptămână culturală de relaxare. La ceas de seară, în Parcul Central, turiștii, dar și localnicii au petrecut momente plăcute în compania unor pelicule reprezentative pentru cinematografia românească..

BOCȘA FILM FESTIVAL-Promovăm Cartea, Filmul și Ținutul Natal

14-16 Iulie 2022

Bocsa

O sărbătoare a cărții, o sărbătoare a oamenilor de cultură și de condei, o sărbătoare a celor care iubesc natura, literatura și filmul!

FESTIVALUL DE FILM „MODERN MOVIE” – 2017, GALAŢI, Ediţia a VIII-a

26-30 Iulie 2017

Galati

În perioada 26 iulie — 30 iulie 2017, la Galați, se va desfășura a VIII-a ediție a Festivalului de Film ‘MODERN MOVIE’, organizat de Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’ Galați, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF), cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, sub egida Consiliului Județului Galați și a Primăriei Municipiului Galați..

FEMEIA CĂLARE PE COCOŞ SAU CUM E SĂ TRĂIEŞTI CU 7 ORE MAI MULT

23  Februarie 2016

Cuba – Havana

Aşa mi s-a părut, că mă uit la mine de undeva de sus de tot, dintr-un punct în Univers, deasupra oceanului Atlantic. În jos văd o mică insulă şi pe măsură ce mă apropii, aceasta devine din ce în ce mai mare. Are 70.000 de km şi 11 milioane de locuitori. E Cuba. În mijlocul ei, Havana. În Havana, un cartier. În cartier, o casă.   În curtea casei, un mic apartament. În apartament, un dormitor.

FESTIVALUL DE FILM „MODERN MOVIE” – 2016, GALAŢI, Ediţia a VII-a

22- 28 Februarie 2016

Galati

Într-un context pozitiv şi stimulator pentru filmul românesc, prezenţa delegaţiei U.A.R.F. în Republica Cuba, reprezentată de prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România – U.A.R.F., este mai mult decât binevenita..

FESTIVALUL DE FILM „MODERN MOVIE” – 2016, GALAŢI, Ediţia a VII-a

27-31 Iulie 2016

Galati

Organizatorii Festivalului, regizorul, prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan, preşedinte al UARF, împreună cu doamna Florina Zaharia, Director al Festivalului, manager al CCDJ şi dl Costel Fotea, preşedinte al CJG, vor deschide oficial cea de-a VII –a ediţie a Festivalului „Modern Movie”.

PREMIERĂ NAȚIONALĂ-ÎNTOARCEREA MAGILOR

23 Noiembrie 2016

Studioul Horia Bernea- Cinema Muzeul Taranului

Într-o lume plină de vicii si slăbiciuni omenesti, doi actori, doi saltimbanci, două suflete speciale, Mihai si Nidala, prin spectacolele lor aduc peste tot, colindând tara, bucurii, energii pentru suflete, iubire pentru copii si mai ales sperantă că lucrurile se pot schimba în bine dacă există dragoste si credintă. Într-o lume în care peste tot sunt..

PROIECȚIA FILMULUI DOCUMENTAR ARMÂNII DE LA FAIMOȘII MANAKIA LA NU SUNT FAIMOSNT, U.A.R.F.

22 Decembrie 2015

Bucuresti

INVITATII PREZENTI LA PROIECTIA FILMULUI DOCUMENTAR

,,ARMÂNII, DE LA FAIMOȘII MANAKIA LA NU SUNT FAIMOS…”

regia: Toma Enache

LA VREMEA SOLSTIȚIULUI DE IARNĂ, UARF

22 Decembrie 2015

Hyperion

La vremea solstițiului de iarnă, într-un timp al primăverii, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film, la inițiativa președintelui său prof.univ.dr. Ioan Cărmăzan, a organizat un ultim eveniment al anului acesta. Un eveniment nuanțat, sărbătorit cu prietenii, reprezentanții și membrii UARF.

 

LANSAREA CARTILOR , UARF

22 Decembrie 2015

Hyperion

“CEAŢA ALBASTRĂ” – Autor: prof. univ. dr. Ioan Cărmăzan

„OMUL ȘI MITUL ÎN SECOLUL 21” – Autor: lect.univ.dr. Otilia Sîrbu,

„ACTOR DE FILM-ACTOR DE TEATRU” – Autor: conf.univ.dr. Gheorghe Dobre

 

WORKSHOP HYPERION STUDFEST

21-23 Mai 2015

Hyperion

Galerie Foto

VERNISAJ KOSTA DJURASINOV

23 Iulie-5 August 2015

Galeria Orizont- Bucuresti

Artistul Kosta Djurasinov cauta o „reflexie” ca simbol al amintirii trecutului, prezentului..

Festivalul de Film Românesc „Mari Scriitori, Mari Ecranizări” – Chisinau 2015

21-23 Mai 2015

Chisinau

Timp de trei zile, cinematograful Odeon, din Chişinău a fost neîncăpător, tinerii moldoveni şi nu numai, au venit în număr mare să urmărească proiecţia unora dintre cele mai cunoscute filme de referinţă din cinematografia românească („Moromeţii”, regia Stere Gulea, „Cel mai iubit dintre pământeni”, regia Şerban Marinescu, „Ciuleandra”, regia Sergiu Nicolăescu, „Casa din vis”, regia Ioan Cărmăzan, „Felix şi Otilia”, regia Iulian Mihu).

MedievArtFest Sebeș 2015

20-21 Iunie 2015

Sebes

În perioada 20-21 iunie, la Sebeș a avut loc MedievArtFest Sebeș, un festival al Zilelor Cetăţii Muhlbach.Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, a fost organizat de Primăria..

Domnul Regizor Dan Piţa premiat de Academia Română

18 Decembrie 2015

Aula Academiei Romane

Ceremonia de decernare a avut loc in data de 18 decembrie 2015 in Aula Academiei Române..

FESTIVALUL DE FILM „MODERN MOVIE”- GALAŢI 2015 editia a VI-a

29 Iulie- 2 August 2015

Galati

În perioada 29 iulie – 2 august 2015, la Galați, se va  desfășura a VI-a ediție a Festivalului de Film “MODERN MOVIE”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, sub egida Consiliului Judeţului Galaţi şi a Primăriei Municipiului Galaţi. 

 

Festivalul de literatură, teatru, film si fotografie „Ioan Slavici”, ediţia I

01-02 August 2015

Siria

Primele două zile ale lunii august din acest an vor fi dedicate uneia dintre cele mai marcante personalități din istoria literaturii române, scriitorul, jurnalistul și pedagogul arădean Ioan Slavici. Comuna Șiria din județul Arad va deveni în această perioadă scena de desfășurare a primei ediții a Festivalului..

FESTIVALUL Sighisoara Medievala, in memoriam sergiu Nicolaescu

23-26 Iulie 2015

Sighisoara

Festivalul Sighișoara Medievală a ajuns la cea de-a 23-a ediție. Festivalul va avea loc în ultimul..

IOAN CARMAZAN – Cetatean de Onare al Judetului Caras Severin

03.11.2015

Caras-Severin

În cea mai recentă şedinţă, consilierii judeţeni au votat favorabil două proiecte de hotărâre prin care regizorului Ioan Cărmăzan şi publicistului Titus Crişciu li se acordă titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Caraş-Şeverin“.

ZILELE FILMULUI SARBESC

21-23 Aprilie 2015

Muzeul Taranului Roman Bucuresti

Liga de Prietenie Româno-Sârbă şi Uniunea Sârbilor din România a organizat în perioada 21-23 aprilie 2015 cea de-a cincea editie Zilele Filmului Sârbesc în România.

In cadrul manifestarii Liga de Prietenie Româno-Sârbă i-a acordat Domnului Prof. Univ. Dr. Ioan Carmazan “DIPLOMA DE ONOARE” pentru Merite deosebite in organizarea manifestarii ”Zilele Filmului Sarbesc in Romania”

Festivalul de Film Românesc „TREI CULORI-O SINGURA FIINTA”

24-31 August 2014

Chisinau

Prima editie a Festivalului de Film Românesc „Trei Culori – O singură fiintă” Chisinău 2014 a adunat 15 filme de referinţă pentru cinematografia românească printre care: „Mihai Viteazul”, „Carol I”, „Oglinda” – în regia lui Sergiu Nicolaescu, „Tapinarii” si „Lisca” „Ion, blestemul”..

FESTIVALUL DE FILM FUTURE MOVIE

30 Iulie – 3 August 2014

Galati

Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania si Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi alaturi de echipa de producţie a filmului românesc „Selfie”..

Recent Comments

No comments to show.

IOAN CARMAZAN-CETATEAN DE ONOARE 

27.06.2014

SATUL SATCHINEZ DIN JUDETUL TIMIS

Ioan Carmazan, regizor, scenarist si scriitor roman, a implint astazi, 27 iunie, 66 de ani. Tot astazi, in satul sau natal, Satchinez, din judetul Timis, a fost numit Cetatean de Onoare.