Select Page

BOCȘA FILM FESTIVAL-Promovăm Cartea, Filmul și Ținutul Natal-

BOCȘA FILM FESTIVAL

Promovăm Cartea, Filmul și Ținutul Natal

text GABRIELA ȘERBAN

Timp de patru zile orașul Bocșa a fost în sărbătoare!

O sărbătoare a cărții, o sărbătoare a oamenilor de cultură și de condei, o sărbătoare a celor care iubesc natura, literatura și filmul!

         Cea de-a II-a ediție a Festivalului de Film de la Bocșa s-a desfășurat sub motto-ul „Promovăm Cartea, Filmul și Ținutul Natal”, organizatorii dorind să îmbine armonios literatura și filmul, arta cinematografică și alte arte.

         În același timp, s-a dorit promovarea orașului, a zonelor turistice și de agrement, precum și a oamenilor de seamă din Bocșa de ieri și de azi.

         Evenimentul a debutat joi, 14 iulie 2022, în sala de festivități a Primăriei Orașului Bocșa, deschiderea evenimentului aparținând primarului orașului Bocșa, dr. Mirel Patriciu Pascu, și regizorului Ioan Cărmăzan.

 Scriitori din Timișoara, Reșița, Lugoj și Bocșa au fost invitați pentru a-și prezenta cărțile, editurile și revistele, precum și diversele proiecte culturale. Iar punctul forte al evenimentului a fost întâlnirea cu maestrul Ioan Cărmăzan și cărțile acestuia!

         Au răspuns invitației scriitori importanți și dragi prieteni ai bibliotecii bocșene: Nina Ceranu (Timișoara) a prezentat Editura „Eubeea”, dar și volumele „Clubului de la Timișoara” în care semnează o serie de scriitori timișoreni coordonați de bagheta magică a regizorului Ioan Cărmăzan (București); de asemenea, scriitoarea Nina Ceranu a ales câteva dintre volumele proprii, însă cel mai „discutat” a fost romanul „Cele trei fețe ale orașului”, la acesta făcând trimitere și Maria Nițu, dar și Rodica Pop.

0 Comments