Select Page

FESTIVALUL DE FILM FUTURE MOVIE-GALATI 2014

“Festivalul de Film “Future Movie”GALATI 2014

 30 Iulie  – 3 August 2014

10313713_294776587372078_8376167609891810633_n

Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania si Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi alaturi de echipa de producţie a filmului românesc „Selfie” a fost prezentă la întâlnirea cu gălăţenii. Cu această ocazie, trebuie să spus: Galatiul are nevoie de Cinematograf!

Miercuri, 30 iulie, Grădina de vară a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, a fost transformată în cinematograf în aer liber, a fost neîncăpătoare! Gălăţenii s-au strâns in numar foarte mare la primul film – Selfie – care a deschis Festivalul de Film.

Regizorul Ioan Cărmăzan – preşedintele UARF, alaturi de Sergiu Dumitrescu – manager CCDJ si de echipa de prezentatori,poetul Dan Mircea Cipariu şi actriţa Ioana Crăciunescu  au deschis evenimentul cu un scurt show de prezentare a lor, a manifestării şi a filmelor din programul celor patru seri de vizionări.

Până la începerea fiecarui film al serii  pe scena festivalului actriţa Ioana Crăciunescu a rostit cateva dintre poeziile sale preferate, un deliciu pentru cei prezenti.

Ioan Cărmăzan a făcut un remember povestind despre începuturile Festivalului de Film „Future Movie”, dar şi despre studenta de la regie din anul I (de la acea vreme), Cristina Iacob. Acum, regizoare cu acte în regulă, şi realizatoare a peliculei care a deschis festivalul de la Galaţi, ea însăşi originară din acest oraş, Cristina a urcat pe scenă emoţionată, dar fericită să arate gălăţenilor „ce a făcut în ultimii zece ani”, de când a plecat din Galaţi.Alături de ea au venit şi ceilalţi tineri actori din distribuţia filmului dar, mai ales, foarte aplaudată, Crina Semciuc (tot o gălăţeancă la origini), actriţa care o interpretează pe una dintre protagonistele filmului, Yasmine Necşulescu.
Considerată „cea mai populară lansare românească a anului”, comedia românescă „Selfie” este şi „cea mai bună lansare românească a anului, primul lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob care şi-a convins publicul cu o poveste bine ancorată în realitate şi susţinută de personaje inspirate din generaţia actuală de adolescenţi!

Pe data de 3 august, in ultima zi de festival, premiul pentru filmul de scurt metraj a fost acordat UNATC-ului, „BRIGADA NEAGRA” – Scenariu si Regia Andrei Nicolae Teodorescu.

 Festivalul „Future Movie” s-a incheiat cu proiectia filmului „Closer to the moon” in regia lui Nae Caramfil.

“Festivalul de Film Galati “Future Movie” 2014

 30 Iulie – 3 August 2014

30 Iulie „Selfie” –  Regia Cristina Iacob

Imagini din seara proiectiei

31 Iulie „Blue Jasmine”  – Regia  Woody Allen

Imagini din seara proiectiei

1 August „Frozen” –  regia Chris Buck, Jennifer Lee

 Imagini din seara proiectiei

2 August „Gravity” –  regia ‎Alfonso Cuarón 

Imagini din seara proiectiei

3 August Closer to the Moon  – regia Nae Caranfil

Imagini din seara proiectiei

0 Comments