Select Page

Gala U.A.R.F. 2014

 COMUNICATUL DE PRESA AL EVENIMENTULUI

Vineri, 21 martie a avut loc o seara speciala la Casa de Cultura “Petofi Sandor”- Gala Premiilor Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania

 Regizorul Ioan Carmazan a acordat mai multe premii unor mari cineasti romani si moldoveni.

 Monologul marelui actor Horatiu Malaele, cel care a primit marea distinctie ZIMBRUL de aur, a fost cel mai apreciat.

 Actorul Valentin Teodosiu, mai in forma ca niciodata, a primit trofeul VICTORIA.

 Tot o VICTORIE a primit si actrita Ileana Stana Ionescu, venita in graba direct de la Teatrul Notara unde juca in acea seara. Andrei Ionescu, sotul artistei, a fost si el premiat pentru fidelitatea sa fata de uniune.

 Inainte de cele trei trofee, au fost inmanate mai multe distinctii CLACHETA DE AUR, unor artisti implicati in lumea filmului, pentru activitatea lor deosebita in folosul culturii si artei romanesti. Astfel, actrita Ilinca Goia, compozitorul Dumitru Lupu, actorul George Alexandru, producatorul general al televiziunii romane Cristian Zgabercea,

 Regizorii si, in acelasi timp, actorii Toma Enache si Delia Antal au primit aceasata distinctie pentru debutul lor extraordinar cu filmele “NU SUNT FAIMOS DAR SUNT AROMAN” in regia lui Toma Enache si D’ORA regizat de Delia Antal.

 Marea doamna a televiziunii romane, Liana Sandulescu, a primit aceiasi distinctie pentru preocuparea constanta de a promova oameni de valoare ai culturii romanesti si pentru efortul constant, mai bine de patru ani, de a difuza pe TVR2 film romanesc.

 CLACHETA DE AUR a fost inmanata si cineastilor de peste Prut: regizorului Sergiu Prodan, actorului Alexandru Vasilachi si, post mortem, regizorului Valeriu Gagiu.          

 O alta distintie acordata de catre presedintele U.A.R.F., domnul Profesor Univ. Dr. Regizor Ioan Carmazan, de data aceasta, pentru fidelitatea de care au dat dovada membrii U.A.R.F. de-a lungul anilor, a fost PLACHETA DE AUR. Bineinteles ca vicepresedintele UARF a fost unul dintre cei dintai premiati, actorul Cristian Sofron care a venit insotit cu frumoasa lui fiica. Actorii Liviu Craciun, Geo Dobre, Petre Muraru, Ion Siminie, impreuna cu producatorul Brandusa Dascalescu si criticul de film Grid Modorcea au urcat pe scena pentru aceasta frumoasa recunoastere publica.

 In deschiderea serii, MEDALIA DE ONOARE a fost acordata regizorilor Brandusa Novac, Sebastian Chelu, Niculae Iremciuc, Camelia Andreescu, scenaristei Otilia Sarbu, actorilor Sorin Oros, si Claudia Motea, producatorilor Dan Nanoveanu, Fadeta Angela Udrescu, Miron Murea si Marin Neacsu si editorului de imagine Constantin Marciuc.

 De asemenea au fost onorati cu MEDALIA DE AUR si cineastii de peste Prut: Viorica Meşină, Ion Chistruga, Leontina Vătămanu, Zinaida Timofti, Alexandru Grecu, Silvia Luca, Nadejda Matvievici, Valentina Plugaru, Larisa Ungureanu, Galina Nejinskaia.

 Un alt semn de recunoastere si poate cel mai plin de satisfactie il reprezinta intotdeauna aplauzele publicului. Acestea au fost din plin si i-au onorat si pe studentii anului I, de la Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion.

Aplauze au primit si prezentatorul galei, actorul Mihai Costache si cantareata si compozitoarea Anca Pop.

0 Comments